Το Dragon Dreaming πάει στο Οικοχωριό ΣΚΑΛΑ

Begins

25 Oct 2014

Ends

28 Oct 2014

25 – 28 Οκτωβρίου 2014

Το Dragon Dreaming πάει στο Οικοχωριό ΣΚΑΛΑ

Συντονιστές: Angel Fernadez & Luea Ritter

– Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε επιτυχημένα κοινοτικά εγχειρήματα μέσα από τόσο διαφορετικές ατομικές ιδέες;

– Πώς μπορούμε να περάσουμε δημιουργικά από την ιδιωτική πρωτοβουλία σε συνεργατικότητες, τιμώντας κάθε βήμα της εξελικτικής διαδικασίας;

– Πώς μπορούμε να περάσουμε από την έμπνευση και τον ενθουσιασμό στη δράση;

– Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε την επανατροφοδότηση (feedback) όσο πιο αποδοτικά και γρήγορα γίνεται για να εξελίξουμε παραπάνω το εγχείρημά μας;

– Πώς δημιουργούμε δημιουργικές και βιώσιμες εργασιακές προοπτικές στην κοινότητα;

 

Θέτοντας αυτά τα ερωτήματα αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζεται να καλλιεργήσουμε ικανότητες συμμετοχής στα κοινά αλλά και αυτοπαρατήρησης ταυτόχρονα. Έτσι συνειδητοποιούμε ότι αν δεν είμαστε μέρος της λύσης είμαστε μέρος του προβλήματος.

 

Το Dragon Dreaming είναι μια εμπνευσμένη μέθοδος που υποστηρίζει άτομα και ομάδες που θέλουν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.

Το Dragon Dreaming προσφέρει διάφορα εργαλεία και τεχνικές για να προωθήσει την ήδη υπάρχουσα δουλειά, βασισμένο σε 3 αρχές:

– Προσωπική εξέλιξη – δέσμευση για την προσωπική σου θεραπεία και ενδυνάμωση

– Δημιουργία κοινότητας – ενδυνάμωση της κοινότητας που συμμετέχεις

– Υπηρεσία στη Γη – βελτίωση της ποιότητας ζωής και ύπαρξης κάθε ζωντανού.

 

Είναι μια τριπλή αρχή κέρδους: κέρδος – κέρδος – κέρδος.

Ίσως να ανακαλύψουμε λοιπόν νέες πλευρές του εαυτού μας και να εμβαθύνουμε στις σχέσεις μας με τη ζωή. Ταυτόχρονα, το Dragon Dreaming ενδυναμώνει την κοινότητα, μας βοηθά να χτίσουμε και να υποστηρίξουμε ομάδες που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, όπου η επικοινωνία και η εκτίμηση θεωρούνται ιδιαίτερες αξίες. Επίσης, προωθεί τη διαφορετικότητα, τη δημιουργικότητα και τη ζωντάνια, όχι μόνο για τον εαυτό μας και την ομάδα αλλά και για όλο τον κόσμο.

 

Η διαδικασία χωρίζεται σε 4 τομείς:

Ονείρεμα: οραματισμός του εγχειρήματος.

Σχεδιασμός: «Οι άνθρωποι δεν σχεδιάζουν να αποτύχουν αλλά αποτυχαίνουν να σχεδιάσουν».

Πράξη: Το 90% των εγχειρημάτων διαλύεται μέσα σε 3 χρόνια. Πώς μπορούμε να αποφύγουμε το burnout των εμπνευστών και να συνεχίσουμε το δημιουργικό έργο;

Εορτασμός: Ευγνωμοσύνη και αναγνώριση όσων έχουν ήδη επιτευχθεί. Ο εορτασμός συνδέει ξανά με την πηγή που είναι: το ονείρεμα.

 

Αυτά τα 4 βήματα θα ακολουθήσουμε σε αυτό το 4ήμερο, χρησιμοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε, τις καλύτερες προθέσεις μας και πολύ διάθεση για επιτυχία και γιορτή.

Ας συντονιστούμε ώστε να προσεγγίσουμε λίγο παραπάνω τα όνειρά μας.

Γλώσσες: Αγγλικά, ελληνικά

 

Καλή αντάμωση

Η ομάδα του Οικοχωριού ΣΚΑΛΑ